Skip to content

Regels kinderboerderij

Regels van de kinderboerderij. Belangrijk!

Geen gemaaid gras bij de dieren brengen, aangezien dit niet goed is voor de gezondheid van alle dieren die hier rondlopen. Ook vragen wij u om de lijst te lezen wat de dieren WEL en NIET mogen hebben. Dit is om zo lang mogelijk plezier te hebben van onze dieren, en zo blijven de dieren gezond en de weide schoon.

Wat is WEL goed voor de dieren:

Andijvie, selderieknol, koolrabi, witlof, veldsla, waterkers, paksoy, mosterblaadjes, frambozenblaadjes, paardebloemblad, wortel en het loof van wortelen

Geplukt, met de hand gesneden of geknipt lang gras mag wel gegeven worden.

Wat er NIET gegeven mag worden:

Prei, ui, bieslook, bonen, erwten, mais, vaste kool, spruitjes, broccoli, bloemkool, boerenkool, rode kool, bietjes, aardappelen, aardappelschillen, gemaaid gras, klaver, nat gras.

Veel klaver geeft ook problemen, net zoals veel nat gras.
Met de grasmaaier afgemaaid gras mag nooit gegeven worden in verband met gistingsgevaar (trommelzucht).

Ook geen fruit geven

Onze dieren worden dagelijks verzorgd en gevoerd.

Onze dieren zijn geen vuilnisbakken. Gaarne u etens resten en ander groen afval in uw eigen container. Dan houden wij onze dieren gezond.

“O.P.A. zoekt OUD papier lopers. Hoe meer papa’s en mama’s zich opgeven hiervoor, hoe minder je hoeft te lopen in het jaar. Gaat om de dinsdag avond, 19:00 uur tot 21:00 en vrijdag zelfde tijd. Zonder dit geld wat we hier mee verdienen, kunnen we de boerderij niet meer betalen. En ook de dieren in de school.”