Skip to content

Informatie

Oprichting

De oprichting van de Stichting is voortvarend van start gegaan. Onder leiding van de voorzitter en de penningmeester is de Stichting bij notariskantoor Alsema te Hoorn officieel in juli 2009 van start gegaan. De Stichting is daarbij ook aangemeld bij de Kamer van Koophandel en verkreeg het nummer: 37155523.

Het Stichtingsbestuur bestaat uit: Ton Boersma ( voorzitter ) als vertegenwoordiger vanuit de lopers Mariëlle Snijders-Renckens ( penningmeester ) als vertegenwoordiger vanuit de ouders van de school. Gea Hoogland ( secretaris ) als vertegenwoordiger vanuit de teamleden.

Gea zal vooral de contacten tussen de Stichting, het team en de ouders op zich nemen, waarbij wensen vanuit het team zullen worden doorgegeven en potentiële oud papierlopers zullen worden benaderd. Ook is Chantel Vos vanuit het Stichtingsbestuur benaderd om voor de Stichting brieven, post, verslagen en lay-out te verzorgen. Ook zij heeft te kennen gegeven dit graag te willen doen.

Doel

  • Bijdragen verlenen voor het onderhouden van de kinderboerderij.
  • Bijdragen verlenen voor onderhoud/verzorging van planten en dieren in en om de school.
  • Het opbouwen van een financiële reserve voor een nieuwe bus en hekwerken bij de kinderboerderij.
  • Het ophalen van 650.000 kg oud papier.
  • Nieuwe kleding voor de vrijwilligers.
  • De aanschaf van een OPA-reclamebord bij de oud papier opslag.
  • De aanschaf van O.P.A. – vlaggen.
  • Een nieuw hekwerk bij de dieren.
  • Renovatie ondergrond bij de dieren.

Oud papier ophalen

Om de twee weken wordt er oud papier opgehaald op dinsdagavond. Hiervoor worden 3 vrachtwagens van de fa. Roele /De Vries met chauffeur ingezet. Elke vrachtwagen wordt bemand door 2 vrijwilligers, die de minimale leeftijd van 18 jaar moeten hebben.

Om de vier weken wordt er op vrijdagavond oud papier opgehaald in de wijken van Grootebroek ten noorden van de spoorlijn. Hiervoor worden 2 vrachtwagens met chauffeur van de fa. Roele/De vries ingezet en per vrachtwagen ook 2 vrijwilligers van boven de 18 jaar. Tevens wordt het O.P.A.-busje ingezet voor de straatjes waar de vrachtwagen niet kan komen. Dit busje wordt bemand door 2 vrijwilligers van de Stichting.

Ook is er nog een dagploeg actief. Deze groep haalt overdag met het busje oud papier/karton op bij diverse scholen en bedrijven.

Aanmelden voor oud papier loper

“O.P.A. zoekt OUD papier lopers. Hoe meer papa’s en mama’s zich opgeven hiervoor, hoe minder je hoeft te lopen in het jaar. Gaat om de dinsdag avond, 19:00 uur tot 21:00 en vrijdag zelfde tijd. Zonder dit geld wat we hier mee verdienen, kunnen we de boerderij niet meer betalen. En ook de dieren in de school.”